I Spånga strax norr om Stockholm bor jag med min man och två Shiba Ino, hanen Barro och tiken Roxy. Kennelverksamhet har jag bedrivit i många år. Innan jag hade Shiba levde vi med Tibetansk Mastiff och därförinnan med Golden Retriever. 

Mitt hundliv började då jag som 10-12 åring gick ut med hundarna som bodde på vår gata. Under ett skollov jobbade jag på en kennel som hette Stortuvan. Sommarjobbet slutade med att jag kom hem med min första hund, en dvärgpudel som hette Stortuvans Silvette och som jag döpte till Pia.

Efter några år köpte jag en Golden Retriever. Mitt hundintresse växte allmer och jag engagerade mig i många olika aktiviter. Självklart gick jag först valpkurs och därfter lydnadskurs, spår- och sök. Det var jättekul men allra roligast var nog att arbeta med sök. När jag köpte min nästa Golden började jag jakttränade henne. Det var en både rolig och nyttig erfarenhet att byta träningsform och gå från bruks till jakt. Alla raser är avlade för specifika ändamål. Golden Retriever är avlad för apportering och under jakt kom verkligen rasen till sin rätt. Efter många års hunderfarenheter började jag själv leda valpkurser och jag födde upp Golden Retriever under kennelnamnet Durettos.

Då min gamla Goldentik gick bort blev det tomt i kenneln i Spånga. I samma veva hade Sickan Beckman fått en ny kull tibetanka mastiffer. Sickan och jag kände varandra sedan Golden tiden. Och jag for hem till henne bara för att titta. Ni vet hur det går; i kullen fanns en väldigt söt, blue- & tanfärgad tik som vi föll för, Tai Wind´s Tama-Gu-Chi som vi kom att kalla för Rioja.  Två
kullar och drygt 10 år senare var det dags att stifta bekantskap med en ny ras. Vi var överens om i familjen att det var dags för en mindre ras.

Men var fanns en ras med mina krav? Då kom jag att tänka på den första Shiba som jag träffad för många år sedan, som hade den upp syn och utstrålningsom jag tycker så mycket om. Det var en söt lite tikvalp som hette Foxi som kom på besök på mitt jobb till samman med sin ägare Birgit Hillerby. Hon satt så förnämt på Gittans arm och bara utstrålade värdighet. Det var den sötaste valp jag sett och hon hade underbar mimik och utstrålning, ja hon var så fin. Det var då jag visste; en dag skulle jag ha Shiba. Nu är jag där! Barro och Roxy är början på Durettos Shiba uppfödning.

 Välkommen till Durettos hemsida!

/Jane Otterud

Olle, Rioja och en nedlagd jak.
Bus och Sharpa. Från Durettos första TM kull
Jane med Tibetanska mastiffer
TM valp från den andra Durettos kullen
Roxy på valputställning

Kontakt

Du når mig genom att ringa: 08 760 58 54
VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG!